Ja en temps de revetlles la
iniciativa de Jaume Sabaté de Tot Vi de muntar un Tast de Caves Raventós i Blanc tenia l’èxit
assegurat.
Parlar de cava és parlar del
Penedès i de Josep Raventós Fatjó (fundador de Caves Raventós i Blanc i
patriarca del clan Codorniu) que va elaborar el primer cava l’any 1872 seguint
el mètode champenoise però amb les varietats blanques autòctones del Penedès: macabeu,
xarel·lo i parellada.

La presentació d’aquest tast
ha anat a càrrec de Joan Martí, que
és una mica de tot des d’enòleg fins a ambaixador de la marca Raventós i Blanc
des de fa 23 anys. Aquesta bodega fundada l’any 1986 ha conservat com a símbol el
roure centenari de la família i continua seguint la filosofia del fundador:
poca producció i alta qualitat.
El Joan, a més de fer un breu repàs històric
sobre el cava, ens va parlar de les modes, les innovacions i les tendències
dels mercats així com de les varietats de raïm i de la qualitat en la seva
elaboració. Tot farcit de comentaris sobre molts tòpics del món del cava, com
el de guardar o no el cava, la millor posició per conservar-lo o què és un cava
brut o brut nature, a més de respondre a les moltes preguntes que li vam fer els
assistents.
Els
caves que vam tastar van ser
- De Nit 2009 un cava de color rosat degut a la varietat Monastrell (5%) que incorpora a més de les 3 tradicionals (parellada, macabeu i xarel·lo ) amb un resultat molt innovador.
- Reserva Brut 2009 un clàssic.
- Gran reserva de La Finca 2007 fet amb un 10 % de Chardonnay i un 5 % de Pinot Noir a més de les tradicionals del Penedès, una meravella d’equilibri i finor.
- Elisabet Raventós un cava molt exclusiu que varem poder tastar gràcies a que Tot Vi encara en tenia ampolles i que sembla que no el podrem continuar gaudint.
Webs relacionades:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada