Quan arribem a
Poboleda, és una tarda d’aquesta primavera moguda del 2012 amb petits xàfecs i
núvols negres seguits de clarianes, després d’un hivern fred i sec. Els ceps
tot just comencen a brotar i ja som a mitjans d’abril.
La Sandra ja ens
està esperant quan arribem i anem tot seguit cap a una vinya de Carinyena, és
la més antiga com ho testimonien els troncs retorçats dels ceps on els borrons
delicats ja empenyen per sortir. Es tracta d’un coster de llicorella bastant
pronunciat on tot es treballa a l’antiga i d’una producció petita però
excel·lent. Recollida a mà de baix a dalt de la vinya on les caixes sovint sols
queden plenes quan s’arriba a dalt per l’escassa producció.
Els núvols passen
per damunt sense aturar-se, al fons el poble de Poboleda i més a l’esquerra
treu el nas el Montsant. Passegem, parlem i gaudim d’aquesta primavera fins ara
esquerpa però per fi present per tot arreu. Un prat de farigola florida
impregna l’aire amb la seva aroma i segur que també ho fa sobre els brots i les
flors dels ceps de la carinyena. Ara entenem aquest toc de farigola que té el
Salanques !
De la vinya més
vella anem a una de les més noves, de Garnatxa emparrada, tot ordre i preparada per treballar amb maquinària. Els
brots verds més allargats però encara fràgils impacienten a la Sandra que
encara tem que el vent o la calamarsa no puguin malmetre tot allò que prometen.
La Bodega es
petita però te unes magnifiques instal·lacions on el vi es mou per gravetat
fins al celler on les parets naturals de llicorella encara acompanyen el
descans del vi i ens recorden on som. Aquí vàrem jugar
a endevinar el futur, Salanques 2010 que ara es comença a envasar, un vi que
recomanem de no perdre-li la pista, i
tastar-lo després de que passi 10 mesos en ampolla. També vàrem tastar un vi
blanc que, de moment, la Sandra crea de nou cada any amb poques ampolles de
producció i encara no comercialitzat amb garnatxa blanca, macabeu i Pedro
Ximenez amb un resultat molt suggerent.
La tarda va
passar entre un tres i no res però encara vàrem tenir temps de rebre una lliçó
magistral sobre les qualitats de la Garnatxa negra i la Carinyena i els grans
avantatges d’aquest cupatge tradicional del Priorat. No ho oblidarem crec que
aquest cop ens em après la lliçó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada