7 de maig 2012

Visita al Mas Doix (20-4-12)


Quan arribem a Poboleda, és una tarda d’aquesta primavera moguda del 2012 amb petits xàfecs i núvols negres seguits de clarianes, després d’un hivern fred i sec. Els ceps tot just comencen a brotar i ja som a mitjans d’abril.
La Sandra ja ens està esperant quan arribem i anem tot seguit cap a una vinya de Carinyena, és la més antiga com ho testimonien els troncs retorçats dels ceps on els borrons delicats ja empenyen per sortir. Es tracta d’un coster de llicorella bastant pronunciat on tot es treballa a l’antiga i d’una producció petita però excel·lent. Recollida a mà de baix a dalt de la vinya on les caixes sovint sols queden plenes quan s’arriba a dalt per l’escassa producció.
 Els núvols passen per damunt sense aturar-se, al fons el poble de Poboleda i més a l’esquerra treu el nas el Montsant. Passegem, parlem i gaudim d’aquesta primavera fins ara esquerpa però per fi present per tot arreu. Un prat de farigola florida impregna l’aire amb la seva aroma i segur que també ho fa sobre els brots i les flors dels ceps de la carinyena. Ara entenem aquest toc de farigola que té el Salanques !
De la vinya més vella anem a una de les més noves, de Garnatxa emparrada, tot ordre  i preparada per treballar amb maquinària. Els brots verds més allargats però encara fràgils impacienten a la Sandra que encara tem que el vent o la calamarsa no puguin malmetre tot allò que prometen.
La Bodega es petita però te unes magnifiques instal·lacions on el vi es mou per gravetat fins al celler on les parets naturals de llicorella encara acompanyen el descans del vi i ens recorden on som.  Aquí vàrem jugar a endevinar el futur, Salanques 2010 que ara es comença a envasar, un vi que recomanem de  no perdre-li la pista, i tastar-lo després de que passi 10 mesos en ampolla. També vàrem tastar un vi blanc que, de moment, la Sandra crea de nou cada any amb poques ampolles de producció i encara no comercialitzat amb garnatxa blanca, macabeu i Pedro Ximenez amb un resultat molt suggerent.
La tarda va passar entre un tres i no res però encara vàrem tenir temps de rebre una lliçó magistral sobre les qualitats de la Garnatxa negra i la Carinyena i els grans avantatges d’aquest cupatge tradicional del Priorat. No ho oblidarem crec que aquest cop ens em après la lliçó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada