
Vam iniciar la ruta puntualment, amb una breu i interessant explicació de
l’Oriol, sobre les diferents vinyes que té la bodega per elaborar els seus
vins, la situació de la vinya de l’Ermita, l’edat dels seus ceps ( 1910 ) i les
característiques del “terroir”.
Un cop finalitzada aquesta introducció vam
encaminar-nos a la sala de tines on es fa la fermentació i maceració del vi amb
dipòsits de ciment, de inox i de fusta. Aquesta sala es comunica amb l’espectacular
sala de botes, situada a més profunditat, on es du a terme el procés de criança.
Allí l’Oriol ens va comentar que utilitzen botes de roure francès i com es
realitza el delicat trasbals del vi de les botes. Ja de tornada ens esperava la
sala de tastos, un espai diàfan, ampli i amb unes vistes fantàstiques del
Montsant (tot hi que aquell dia no era dels clars ).
A la sala de tastos vam poder degustar l’anyada 2010 que s’està envasant en
aquests moments del Camins del Priorat,
Les Terrasses, Vi Gratallops i el Dofí
Notes de tast: ( breus impressions )
Els dos primers vins que varem tastar, són els vins nomenats genèrics
elaborats amb raïm de diferents finques :
CAMINS DEL PRIORAT:
Carinyena, garnatxa, cabernet sauvignon i merlot.
Color picota. Intensitat aromàtica amb domini de la fruita vermella. Fresc
i amb un punt tànnic, en boca. Un vi golós.
TERRASSES:
Garnatxa, carinyena, syrah i cabernet sauvignon.
Vinya vella i 12 mesos en barrica.
Color picota. Intensitat aromàtica amb domini de la fruita tant en nas com
en boca, molt mineral.
Seguidament vam tastar dos vins de finca :
VI GRATALLOPS ( Vi de vila):
Carinyena i garnatxa.
Raïm d’entre 6 i 8 parcel·les del voltant del poble de Gratallops.
Domini del gust mineral.
FINCA EL
DOFÍ:
Garnatxa, syrah, cabernet sauvignon
Un vi fresc en boca, elegant, arrodonit, amb aromes de flors amb predomini
del romaní i la pell de taronja.
La nostra visita ha estat un recorregut pels vins de la collita del 2010 que
ara arriba, procedents de raïms collits en grau òptim de maduresa en els quals
s’expressa la mineralitat de la llicorella tan característics dels vins del
Priorat especialment en els vins de finca que em pogut tastar.
Com a complement de la visita adjuntem el reportatge emès a TV 2 el 29 de
gener del 2011 al programa “Los oficios de la cultura – Enología. Álvaro
Palacios”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada