16 de set. 2011

Curs de tast de formatges. Crònica d’un maridatge discutit.


Del  4 al 18 de març d’enguany alguns “Gauvians” varem assistir a un curs de iniciació al tast de formatges impartit per  Assumpta Margenat al Centre Cívic Mas Abelló.
Durant aquest curs varem aprendre les formes d’elaboració dels formatges que estan a la base dels diferents formatges, com ecosistemes diferenciats donen lloc a una gran varietat de formatges i finalment varem fer un petit recorregut pels formatges específicament catalans. Tota una lliçó explicada amb mestratge i erudició per l’Assumpta, gran  coneixedora d’aquest mon amb experiència en la elaboració de formatges i amb un gran bagatge de coneixements sobre el mon de la gastronomia.
Durant el curs varem descobrir quins aliments conjuminen millor amb cada formatge. Alguns de nosaltres varem trencar alguns tabús ancestrals al descobrir que gaudíem menjant l’escarxofa crua quan no suportaven la cuinada.

Finalment l’Assumpta ens va fer un regal de record del curs, receptes molt simples però molt versàtils.


Però encara no hem parlat de la nostra gran passió: el vi. De fet  la idea del curs va néixer a rel de discutir si el formatge podia ser un bon maridatge pel vi. Tot venia per aquella dita castellana “que no te lo den con queso” sinònim d’enganyar i que per alguns posava en dubte la bonança de menjar formatge mentre es bevia vi.  Durant el curs la beguda escollida va ser vi blanc “Clos del Pinell Garnatxa 2009” de la Unió i vi negre “Perlat Unió” i una Garnatxa dolça de Capçanes que varen ser en tot moment uns magnífics companys de viatge pel mon del formatge.

Joan Sala Barbany

Nota: Gràcies a l’èxit que ha tingut aquest curs estem treballant per oferir-vos un de nou pròximament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada