8 de set. 2011

TAST DE VINS BLANCS A CAL LLUIS I LA JOANA

 Estava previst des del mes de juny, el dia 27 d'agost, cata a cegues, a cal Lluis i la Joana. Primers dos vins, ningú va encertar que eren dos Chardonnays, només un de nosaltres va encertar la zona del primer vi que vam catar. Un chardonnay de Chablis i un chardonnay de California. 
El Lluis ens havia promès "xou i xou estavem tenint. Vam passar a catar els vins 3 i 4. Ens posem el vi nº 3 i feia una "pudor" tremenda, vam pensar que tenia un problema de tap, això no era normal, en un vi blanc. Com que erem molts, que si un diu això que si un altre diu allò, vam estar una estoneta a catar el vi, i així que passaven els minuts... la mala olor del vi s'anava disipant, ai carai! quan finalment vam catar-lo, ja vam començar a veure que allò no era un vi "normal" que començava a dir-nos cosetes i que no tenia cap problema de tap, sinó que l'olor inicial, era una olor de reducció, que anava marxant així que passava el temps. Bé, alguns ens va agradar, a d'altres ni una mica. 
Amb això, vam passar ja al 4rt vi. Un vi tèrbol i de color groc mel, amb unes olors fantàstiques. Bé vam iniciar el tast, ens vam trobar amb un vi que, agradés o no, no et deixava indiferent, era una explosió de sabors i aromes. De cap dels dos, van endevinar les varietats de raïm. Quin frustre! I va arribar el moment de saber què haviem catat. Senyors i senyores, la cosa es mereix un repic de tambors..... el vi nº 3, el Nelin, el blanc de Clos Mogador i el vi nº 4...... l'Aigua de Llum, el vi blanc de Vall Llach!.... aquí cadascú que digui quin dels dos vins li va agradar més.... 
No vam acabar la cata aquí, vam seguir amb un altre vi de DO Valdeorras fet amb Godello, també vam catar un vi blanc de Bulgaria ( s'ha de demanar al Joan el nom ), vam seguir amb el Matassa, un vi llarg com cap, i a partir d'aquí ja no recordo massa més, un Tokai, un vi dolç..... erem 13 sopant i vam acabar amb 12 botelles!!!! Una cata memorable, irrepetible. Gràcies Lluis i Joana.

En quant al vi de Serbia les adreces on hi ha informació són aquestes

http://www.youtube.com/watch?v=UPF2D0h1DfA
http://voiceofserbia.org/serbia-es/node/214


Vins:

CHABLIS 2005 (Borgonya, França)
FOUR SEASONS 2009 (Chardonnay de Califòrnia)
CLOS NELIN 2008 (DOQ Priorat) Celler Clos Mogador
AIGUA DE LLUM 2008 (DOQ Priorat) Celler Vall llach
LOURO DE BOLO 2010 (DO Valdeorras) (Godello)
PINOT BLANC 2009 (Sèrbia)
TIERRA BLANCA 2010 (Arcos de la Frontera) (Viñedos de España)
CHATEAU BEAUMONT LES PERRIÈRES 2010 (Burdeos, França)
MATASSA Cuveé Marguerite 2008 (Catalunya francesa)
VINYA D'IRTO 2009 (DO Terra Alta)
CHATEAU DERESZLA 2003 TOKAJI Aszú 5 Puttonyos (Budapest)
MAS D'EN JUST 2009 (DOQ Priorat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada