10 de març 2012

Visita al celler Álvaro Palacios


Eren les 11.00 h del matí que arribàvem a Gratallops, teníem una visita programada amb l’Oriol Castells, l’enòleg de la bodega.

Vam iniciar la ruta puntualment, amb una breu i interessant explicació de l’Oriol, sobre les diferents vinyes que té la bodega per elaborar els seus vins, la situació de la vinya de l’Ermita, l’edat dels seus ceps ( 1910 ) i les característiques del “terroir”. 
Un cop finalitzada aquesta introducció vam encaminar-nos a la sala de tines on es fa la fermentació i maceració del vi amb dipòsits de ciment, de inox i de fusta. Aquesta sala es comunica amb l’espectacular sala de botes, situada a més profunditat, on es du a terme el procés de criança. 

Allí l’Oriol ens va comentar que utilitzen botes de roure francès i com es realitza el delicat trasbals del vi de les botes. Ja de tornada ens esperava la sala de tastos, un espai diàfan, ampli i amb unes vistes fantàstiques del Montsant (tot hi que aquell dia no era dels clars ).




A la sala de tastos vam poder degustar l’anyada 2010 que s’està envasant en aquests moments  del Camins del Priorat, Les Terrasses, Vi Gratallops i el Dofí


Notes de tast:  ( breus impressions )

Els dos primers vins que varem tastar, són els vins nomenats genèrics elaborats amb raïm de diferents finques :

CAMINS DEL PRIORAT:
Carinyena, garnatxa, cabernet sauvignon i merlot.
Color picota. Intensitat aromàtica amb domini de la fruita vermella. Fresc i amb un punt tànnic, en boca. Un vi golós.

TERRASSES:
Garnatxa, carinyena, syrah i cabernet sauvignon.
Vinya vella i 12 mesos en barrica.
Color picota. Intensitat aromàtica amb domini de la fruita tant en nas com en boca, molt mineral.

Seguidament vam tastar dos vins de finca :

VI GRATALLOPS ( Vi de vila):
Carinyena i garnatxa.
Raïm d’entre 6 i 8 parcel·les del voltant del poble de Gratallops.
Domini del gust mineral.

FINCA EL DOFÍ:

Garnatxa, syrah, cabernet sauvignon
Un vi fresc en boca, elegant, arrodonit, amb aromes de flors amb predomini del romaní i la pell de taronja.


La nostra visita ha estat un recorregut pels vins de la collita del 2010 que ara arriba, procedents de raïms collits en grau òptim de maduresa en els quals s’expressa la mineralitat de la llicorella tan característics dels vins del Priorat especialment en els vins de finca que em pogut tastar.

Com a complement de la visita adjuntem el reportatge emès a TV 2 el 29 de gener del 2011 al programa “Los oficios de la cultura – Enología. Álvaro Palacios”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada